Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dění v Chemnitzu mýma očima

Někdy prostě nejde mlčet. Poté, co jsem si přečetla některé blogy nebo články jak na českých, tak i německých webech, musím uvézt některé věci na pravou míru, i vzhledem k tomu, že již 2,5 roku v Chemnitzu žiju.  

V noci ze soboty na neděli zemřel člověk a další dva byli zraněni. Oběť byl dle německých médií 35-letý tesař s kubánskými kořeny. O dalších dvou zraněných se moc nepíše. Údajně tam bylo až 10 lidí, ale co se přesně stalo, vlastně nikdo neví. Opravdu mohl onen mladý muž jen bránit dívku (žádná slečna se ale ani anonymně neozvala, jen pro info), nebo tam hrály význam drogy. To jsou některé z verzí, se kterými se pracuje. Za několik hodin ani nejlepší policie na světě nerozluští záhadu, co se vlastně stalo a kdo tu rvačku vyvolal a kdo se do ní jen náhodou připletl.  Mladý muž ale nebyl žádný nácek. Dle jeho profilu na Facebooku, je považoval za blázny. Vzhledem k jeho původu měl asi s nimi zkušenosti. Ten se musí v hrobě obracet, pokud tam nahoře vidí, co jeho smrt vyvolala.

Také mi vadí hloupá politika Angely Merkelové. Ať klidně Němci pomáhají, když na to mají, ale bezpečnostní a integrační otázku prostě nezvládli. Mnozí migranti jsou tam 3 roky a umí jen pár slov německy, nejsou se schopni domluvit. Jak potom chcou, nebo spíše nechcou najít práci? A těmito lidmi si vláda neumí poradit, o těch opravdu nebezpečných ani nemluvě. V Chemnitzu ale migrantů ve srovnání s ostatními městy není mnoho, a proto tam s nimi není moc problémů.

To, co se v neděli a v pondělí dělo v Chemnitzu nemá ale s pokojnými (i méně poklidnými) protesty nespokojených občanů co dělat.

Co mě osobně šokovalo, byla neuvěřitelná rychlost mobilizace těchto lidí. Ještě než se většina lidí dozvěděla, že se něco stalo, už někteří házeli flašky po lidech tmavé pleti. Ti naštěstí stihli utéct. Den nato, v pracovní den, kdy normální člověk musí být v práci, se individua snad z celého Saska, ne-li Německa shromáždila v Chemnitzu a rozpoutala nepokoje. Dle článku " Sachsens rehter Moment" deníku Tagesspiegel je velmi aktivní skupina v Chemnitzu, která je schopna se během půl hodiny mobilizovat. V neděli se ukázalo, že je to pravda.

Smutné je, že dle videí deníku Bild si aspoň někteří obyvatelé myslí, že potřebují extrémní pravici, aby migrantům ukázala, že zde nejsou vítáni, a vlastně tím s násilím souhlasí. Výše uvedené skutečnosti ukazují, že Sasko má obrovký problém z bezpečností. Den ode dne budou extrémisté díky neschopné bezpečnostní politice státu získávat u obyvatel větší podporu. Jak díky neschopnosti deportovat nebezpečné jedince, tak i toleranci k nacistickým skupinám. 

Nevím, jak Vám, ale mě nepřipadá normální, že všechny obchody v centru musí zavřít během půl hodiny, lidé tmavější pleti se bojí jít z práce domů pěšky nebo hromadnou dopravou a musí je odvézt kolegové, jak se stalo tady. Osobně mě nepřekvapuje, že něco podobného se stalo zrovna v Chemnitzu. Město je hodně proti cizincům. Najde se tam nepříjemně dost lidí, kteří se s Vámi odmítají bavit, protože máte přízvuk, nebo Vás chtějí " zachránit" (respektive se poprat) před vlastním přítelem, který je mimochodem z Chile, ale to tito blbci neumí rozeznat, jak bohužel z vlastní zkušenosti mohu potvrdit. Sice jich zdaleka není většina nebo velké množství, ale je jich dost, aby si toho člověk všiml a znepříjemňovalo mu to život. Z města mám v plánu se odstěhovat, i když to není z důvodu konání těchto demonstrací.

Prosím tedy milé čtenáře, aby si uvědomili, co se v Chemnitzu stalo. Zdaleka to není spontální vyjádření nespokojnosti zoufalých obyvatel, jak někteří díky malé informovnosti veří, ale organizované štvaní na lidi tmavé pleti a bezpečnostní hrozba.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Veronika Ochranová | středa 29.8.2018 0:53 | karma článku: 39,71 | přečteno: 12864x
  • Další články autora

Veronika Ochranová

Protesty studentů proti reformě VŠ

Tak mi došla prostřednictvím facebooku pozvánka na Protestní pochod studentů VŠ v Brně, který se koná 1.2. Upřímně řečeno, nevím, zda se ho mám zúčastnit. Pravdu totiž mají obě strany, v určitém směru.

26.1.2012 v 22:02 | Karma: 10,39 | Přečteno: 939x | Diskuse| Ostatní

Veronika Ochranová

Studenti nejsou líní, ale potřebují změnit přístup

Dovoluji si reagovat na článek Karla Červeného (http://karelcerveny.blog.idnes.cz/c/205834/Vetsina-studentu-jsou-ufnukani-lenosi.html), kde dává rady studentům, jak zlepšit své šance na přijetí do zaměstnání. Jeho rada je jistě cenná, ale bohužel mimo ekonomickou realitu velké části studentů, proto se pokusím přidat pár rad i já. Pokusím se shrnout svoje dosavadní poznatky a skušenosti své rodiny. Snad to někomu pomůže. Samozřejmě nejsem žádný specialista na tuto problematiku, takže jen uvítám případné další nápady v diskuzi, aby tento blog byl užitečný dalším studentům a nejen jim.

19.8.2011 v 0:34 | Karma: 9,05 | Přečteno: 1119x | Diskuse| Ostatní

Veronika Ochranová

Test lékáren v MF DNES

Protože jsem studentkou farmacie, prostě nemohu nereagovat na článek zveřejněný v pátek 9.7.2011 ohledně testu lékáren. V toto článku se pokusím vysvětlit některé neduhy, aspoň jak je vidím jako studentka farmacie a zároveň jako dcera lékárnice (dnes je však mamka již několik let v důchodu).

14.7.2011 v 23:28 | Karma: 10,53 | Přečteno: 1372x | Diskuse| Ostatní

Veronika Ochranová

Proč nevěřím naší levici

V souvislosti s chystanou stávkou me napadlo, jak je úsměvné, že na nás odboráři myslí. Nebudu zastírat, že jsem pravicově smýšlející člověk, i když důvody, proč tomu tak je jsou asi trochu jiného rázu než u jiných konzervativních lidí. ČSSD jsem nikdy nevolila ne proto, že je to levice, ale hlavně proto, že vím, že sociální politika v jejím pojetí zkrátka nefunguje.

11.6.2011 v 18:29 | Karma: 22,71 | Přečteno: 896x | Diskuse| Ostatní

Veronika Ochranová

Vážení lékaři

,snad mi prominete, že se na Vás obracím, ale nedá mi to. Ve svém minulém blogu jsem prezentovala svůj názor, že dojde k rychlé dohodě, protože to tak zkrátka být musí v zájmu všech zúčastněných stran, ale bohužel zjišťuji, že v České republice zkrátka zdravý rozum nevládne.

8.2.2011 v 19:00 | Karma: 15,29 | Přečteno: 1276x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Z uprchlíka agentem. Šapošnikov sehrál při výbuchu ve Vrběticích klíčovou roli

9. května 2024

Premium Jakou roli hrál ve výbuchu muničního skladu ve Vrběticích bývalý ruský voják Nikolaj Šapošnikov? O...

Rusko bombarduje civilní cíle a chlubí se tím. Nechutné, říkají Ukrajinci

9. května 2024

Premium Záporoží (od zpravodajů iDNES.cz) Areál stavební firmy v Záporoží nacházející se jen dva kilometry od centra města zasáhla raketa...

Severní Makedonie zvolila novou prezidentku. Předchůdce uznal porážku

8. května 2024  22:19,  aktualizováno  22:35

Severomakedonský prezident Stevo Pendarovski uznal porážku ve středečním druhém kole prezidentských...

Izrael otevřel přechod Kerem Šalom, pomoc se k civilistům přesto nedostává

8. května 2024  9:48,  aktualizováno  21:28

Do Pásma Gazy ve středu přes klíčové hraniční přechody na jihu oblasti nepřicházela žádná...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3577x
Jsem studentkou farmacie a zrovna mám šílenou potřebu říci lidem, co si myslím a taky mi už hrabe z učení na zkoušky :) Prosím učitele češtiny a milovníky vytříbeného slohu, aby se mému blogu ve vlastním zájmu vyhýbali.

Seznam rubrik